Pekanový platýz
Seznam surovin
- platýz 4 kusy (filátka bez kůže asi 150 - 250 gramová)
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- ořechy pekanové 50 gramů (vyloupané, hrubě mleté)
- sůl
- pepř
- bílek 1 kus
- olej olivový 4 lžíce
- citron 1 kus
Na salát:
- zelí bílé 1/4 kusu
- mrkev 2 kusy (velká)
- cibule červená 2 kusy
- rajčata 2 kusy
- sůl
- pepř
- šťáva citronová
- olej olivový 1 lžíce
Postup přípravy
Ryby potřete citronovou šťávou a nechte 10 minut rozležet.
Mouku promíchejte s hrubě mletými ořechy, solí a pepřem. Bílek lehce rozšlehejte. Ryby osušte, namočte z obou stran v bílku a pak v mouce s ořechy. Obal k rybě přimáčkněte. Připravené ryby usmažte na teflonové pánvi s olejem.
Na salát jemně nakrouhejte zelí, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev, na měsíčky nakrájenou cibuli, osolte, opepřete, zalijte olejem a citronovou šťávou, dobře promíchejte a nechte chvíli rozležet.
Upečené ryby podávejte se salátem a doplněné dílky citronu.
Načítám komentáře...