Pekingské závitky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mraženou zeleninu i krabí tyčinky necháme povolit. Zelné listy spaříme 2 minuty ve vroucí vodě, ihned je zprudka zchladíme ve studené vodě, necháme odkapat a bílé tužší části listů mírně rozklepeme paličkou na maso.

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme povolenou zeleninu a podusíme ji 8 minut pod pokličkou. Vmícháme překrájené krabí tyčinky, trošku feferonkové pasty a lžíci ústřicové omáčky a směs necháme vychladnout. Zbylé máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme zbylou feferonkovou pastu, rýžové víno, sójovou omáčku, zbylou ústřicovou omáčku a rýžový ocet, prošleháme, krátce povaříme a případně omáčku ještě dochutíme (měla by mít nasládlou a ostrou chuť).

Vychladlou směs rozdělíme na jednotlivé listy, pevně je zarolujeme do závitků, naskládáme do bambusového pařáčku a 4 minuty vaříme v páře. Hotové závitky rozdělíme na talíře, každý přelijeme připravenou omáčkou a podáváme s rýžovými nudlemi nebo dušenou rýží.

Poznámka k receptu

Bambusový pařáček se vyrábí z přírodního bambusu a je složen ze tří dílů - dvou košíčků, z nichž jeden je s roštem, na který se rozloží připravované potraviny, a víka. Příprava v něm je velmi jednoduchá. Pařáček se vkládá do woku nebo hrnce s asi dvoucentimetrovou vrstvou vroucí vody a potraviny se nechají propařovat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...