Pesto genovese - Janovské pesto s krevetami
Seznam surovin
- bazalka 120 gramů (+ lístky na ozdobu)
- česnek 2 stroužky (+ stroužek na krevety)
- ořechy piniové 60 gramů (opražené)
- sýr Parmezán 100 gramů (nebo Pecorino)
- sůl 10 gramů
- olej olivový 120 mililitrů
- bageta 1 kus (bílá)
- krevety 3 hrsti (předvařené)
Postup přípravy
1. Bazalku, česnek, pinie, sýr a sůl dejte do mixéru a rozmixujte. Postupně přilévejte olej a promíchejte do hustého, a přesto krémového pesta.
2. Bagetu nakrájejte na plátky a nasucho je opečte na pánvi.
3. Nasekejte stroužek česneku, zpěňte ho na troše oleje, přidejte předvařené a oloupané krevety a krátce je osmahněte, podle chuti osolte
4. Každý plátek potřete vyšší vrstvou pesta. Servírujte s krevetami, ozdobené bazalkou.
Poznámka k receptu
Na bazalkové pesto existují stovky receptů s různým poměrem surovin. Bazalka dodává kromě typické chuti i vůni a barvu, olej jemnost, nebo naopak štiplavost, parmezán nebo pecorino krémovitost a pinie hustotu. Sůl a česnek pak už „jen“ ten správný tón. Takže experimentujte podle svých chutí.
Načítám komentáře...