Pesto genovese - Janovské pesto s krevetami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bazalku, česnek, pinie, sýr a sůl dejte do mixéru a rozmixujte. Postupně přilévejte olej a promíchejte do hustého, a přesto krémového pesta.

2. Bagetu nakrájejte na plátky a nasucho je opečte na pánvi.

3. Nasekejte stroužek česneku, zpěňte ho na troše oleje, přidejte předvařené a oloupané krevety a krátce je osmahněte, podle chuti osolte

4. Každý plátek potřete vyšší vrstvou pesta. Servírujte s krevetami, ozdobené bazalkou.

Poznámka k receptu

Na bazalkové pesto existují stovky receptů s různým poměrem surovin. Bazalka dodává kromě typické chuti i vůni a barvu, olej jemnost, nebo naopak štiplavost, parmezán nebo pecorino krémovitost a pinie hustotu. Sůl a česnek pak už „jen“ ten správný tón. Takže experimentujte podle svých chutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...