Pikantní krevety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, chilli papričku a petrželku nasekejte nadrobno. Krevety opláchněte studenou vodou a dobře osušte.

2. Rozpalte pánev s olejem, vhoďte na ni krevety a nechte je asi minutu opékat, aby zrůžověly. Pak přidejte česnek, chilli papričku a krevety důkladně promíchejte, aby se opekly i z druhé strany. Jakmile všechny krevety zrůžovějí, jsou hotové. Na pánvi by neměly strávit déle než pár minut. Ještě před podáváním je promíchejte s nasekanou petrželkou a osolte. Servírejte s citronem nebo limetou na zastříknutí.

Poznámka k receptu

Na tuhle rychlou úpravu jsou nejlepší střední nebo větší krevety. Ideálně syrové, tedy ty nevzhledně šedé, růžové fešandy už prošly tepelnou úpravou a hodí se spíš do salátů nebo krevetových koktejlů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...