Pikantní krevety
Seznam surovin
- krevety 32 kusů (čerstvé)
- česnek 3 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus (1 - 2 ks)
- petrželka velkolistá 1 hrst
- olej olivový 1 lžíce
- citron (nebo limeta k podávání)
Postup přípravy
1. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, chilli papričku a petrželku nasekejte nadrobno. Krevety opláchněte studenou vodou a dobře osušte.
2. Rozpalte pánev s olejem, vhoďte na ni krevety a nechte je asi minutu opékat, aby zrůžověly. Pak přidejte česnek, chilli papričku a krevety důkladně promíchejte, aby se opekly i z druhé strany. Jakmile všechny krevety zrůžovějí, jsou hotové. Na pánvi by neměly strávit déle než pár minut. Ještě před podáváním je promíchejte s nasekanou petrželkou a osolte. Servírejte s citronem nebo limetou na zastříknutí.
Poznámka k receptu
Na tuhle rychlou úpravu jsou nejlepší střední nebo větší krevety. Ideálně syrové, tedy ty nevzhledně šedé, růžové fešandy už prošly tepelnou úpravou a hodí se spíš do salátů nebo krevetových koktejlů.
Načítám komentáře...