Pikantní makrely na roštu
Seznam surovin
- makrela 1 kilogram
- olej olivový 100 mililitrů
- ocet vinný 50 mililitrů
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- vejce 5 kusů (vařené na tvrdo)
- salát hlávkový 1 kus
- šťáva citronová (na pokapání)
- olej olivový (na pokapání)
Postup přípravy
Makrely vykuchejte, rozřízněte podélně a rozložte na tác. Z oleje, octa, soli a pepře ušlehejte vidličkou nálev, zalijte jím ryby a nechte alespoň půl hodiny marinovat.
Ryby pečte na zahřátém roštu doměkka. Podávejte s uvařenými vejci a hlávkovým salátem, pokapaným olivovým olejem a citronovou šťávou.
Poznámka k receptu
Do zálivky můžete zašlehat oblíbené bylinky nebo ostřejší koření.
Načítám komentáře...