Plněné sardinky
Seznam surovin
Postup přípravy
Česnek nakrájíme a smícháme s nasekanou paprikou a celerem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nasekáme olivy.
Na pánvi s olejem orestujeme česnek, celer, cibuli a papriky. Ponecháme několik minut a přidáme rajče, saturejku a olivy. Dochutíme solí a pepřem a dáme na stranu.
Opláchneme sardinky a osušené je rozevřeme kůží dolů. Na začátek sardinky dáme kousek připravené směsi, zabalíme ocasem nahoru a vložíme do olejem vytřené zapékací mísy. Opakujeme pro všechny zbývající sardinky. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C po dobu několika minut (jsou upečené téměř okamžitě).
Vyjmeme z trouby. Servírujeme posypané sekanou pažitkou. Můžeme podávat také s olejem, ve kterém rozdrtíme několik černých španělských oliv.
Poznámka k receptu
Jako alternativu můžeme použít několik lžic tapenády smíchané s olejem.
Načítám komentáře...