Polentová kaše s treskou
Postup přípravy
1. Připravte si polentu a odměřte dvojnásobný objem vody. Vodu dejte vařit, osolte ji, a jakmile začne vřít, vsypte polentu. Za stálého míchání vznikne za 3 minuty kompaktní kašovitá hmota.
2. Česnek nakrájejte na tenké plátky, rozmarýn nasekejte nadrobno. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olivový olej, snižte teplotu a česnek s rozmarýnem krátce orestujte. Jakmile začnou plátky česneku chytat nazlátlou barvu, sundejte pánev z plotny a obsah - včetně většiny oleje - důkladně vmíchejte do připravené polenty.
3. Rybí filet příčně nakrájejte na špalíky silné asi 2 cm. Osolte je, opepřete a opečte na pánvi se zbytky rozmarýnu a česneku. Pokud je třeba, přilijte pár kapek oleje. Ryba ovoněná bylinami je hotová za chvíli, stačí ji opékat 2 minuty z každé strany.
4. Polentovou kaši před podáváním ještě podle chuti dosolte a podávejte ihned s opečenou rybou.
Poznámka k receptu
Polenta je u nás stále ještě neobjevená příloha. Zkuste to s ní, mile vás překvapí.
Načítám komentáře...