Pražma na angreštu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Porce rybího masa očistíme a opláchneme studenou vodou. Osolíme je, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a necháme 10 minut odpočinout.

Mezitím na lžíci rozehřátého oleje zesklovatíme oloupanou a jemně nakrájenou šalotku, přidáme dvě třetiny očištěného angreštu, lžičku cukru a bílé víno, promícháme a prudce svaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Pak směs prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme ponorným mixérem a omáčku uložíme v teple.

Porce ryby vložíme do vhodné větší pánve s rozpáleným zbylým olivovým olejem a opečeme je ze strany kůže dozlatova a křupava. Otočíme je, vedle ryb rozložíme plátky šunky a zbylé kuličky angreštu, vše vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a zapečeme 3 minuty.

Rybí porce rozdělíme na talíře, překryjeme je rozpečenými plátky šunky, doplníme omáčkou a několika kuličkami angreštu z pánve a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, rýže nebo bageta.

Poznámka k receptu

Mořskou rybu pražmu můžete nahradit ze sladkovodních ryb například candátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...