Pražma s česnekem a citronem
Seznam surovin
- pražma 4 kusy
- česnek 2 stroužky (oloupaný)
- šťáva citronová 4 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- tymián 1 svazek
- sůl
Postup přípravy
Důkladně očištěné, vyprané, vykuchané a šupin zbavené ryby osolíme uvnitř břišní dutiny a do každé vložíme 2 snítky tymiánu.
Ryby potřeme na povrchu šťávou z citronu, obložíme česnekem nakrájeným na plátky a narovnáme je do pekáčku vytřeného olejem.
Pražmy pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 minut.
Poznámka k receptu
Jako přílohu podávejte krátce spařené fazolky prohřáté na kousku másla se solí a čerstvě mletým pepřem.
Načítám komentáře...