Pražma s rajčaty a chilli
Seznam surovin
- pražma 4 kusy (vykuchané)
- rajčata 2 kusy (velká, masitá)
- chilli pasta 2 lžíce
- šťáva pomerančová 1/2 kusu (z 1/2 pomeranče)
- koriandr 4 snítky (pouze nať)
- petržel hladkolistá 4 snítky
- olej olivový
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl mořská
Postup přípravy
Pražmy osolíme, opepříme a každou na povrchu několikrát nařízneme. Opečeme je z obou stran v pánvi na olivovém oleji a uložíme v teple.
Rajčata na špičce nařízneme do kříže, ponoříme je na 2 minuty do vařící vody, ihned je zchladíme v ledové vodě, oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a vnitřní části se semínky odstraníme. Dužninu pak nakrájíme na menší kostky a promícháme je v míse s chilli pastou, nasekaným koriandrem a petrželkou, pomerančovou šťávou, solí a pepřem.
Opečené pražmy rozdělíme na talíře a na každou navršíme rajčatovou směs.
Poznámka k receptu
Pražmy podávejte s čerstvým bílým pečivem a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...