Provensálská Sardináda
Seznam surovin
- sardinka 10 kusů (podle velikosti 5-10 kusů, co největší, čerstvé)
- olej olivový (podle potřeby)
- bylinky (čerstvé, provensálské, nebo stačí jen tymián)
Postup přípravy
Zkontrolujeme, zda jsou sardinky dobře vyvrhnuté; vnitřnosti dělají hořkou chuť na pozadí. Hlavy raději necháme, stejně se nejí a ryby se vcelku lépe pečou.
Ryby trochu potřeme olivovým olejem a posolíme. Dáme na ohniště a posypeme nasekanými provensálskými bylinkami.
Pečeme 10 minut po jedné straně, otočíme, posypeme bylinkami a pečeme 5 minut podruhé straně.
Nakonec ještě lehce přisolíme. Podáváme se zelenými fazolkami nebo s brambůrky a s lehkým růžovým nebo bílým vínem.
Aby se vaše kulinářské dílo nestalo obětí plamenů, mějte po ruce šálek s vodou a případně oheň zklidněte pár kapkami vody.
Poznámka k receptu
Totéž můžeme provádět s makrelami, které pečeme 15 - 10 minut.
Načítám komentáře...