Red snapper s italskou zeleninou
Seznam surovin
- ryba mořská 4 porce (chňapal červený - red snapper)
- paprika 200 gramů (nakládané, grilované papriky)
- rajčata sušená 100 gramů
- cibule šalotka 8 kusů (malé)
- olivy černé 1/2 hrsti
- olivy zelené 1/2 hrsti
- ocet Balsamico 2 lžíce
- oregano 2 snítky
- olej olivový
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl mořská
Postup přípravy
Porce ryb osolíme, opepříme, opečeme je z obou stran v pánvi na olivovém oleji a uložíme v teple.
V čisté pánvi rozehřejeme olivový olej a pomalu na něm orestujeme celé oloupané šalotky. Přidáme nakájené grilované papriky, sušená rajčata a olivy, společně vše opečeme a dochutíme solí, pepřem,
balzamikovým octem a lístky oregana.
Opečené ryby rozdělíme na talíře, navršíme na ně zeleninovou směs a podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.
Poznámka k receptu
Red snapper (chňapal červený) je opravdu delikatesní mořská ryba, která má libové, bílé až narůžovělé maso, málo kostí a vyniká lahodnou chutí.
Načítám komentáře...