Řezy z tuňáka na ananasu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filet tuňáka očistíme tak, aby nám vznikl čtvercový řez. Ten okořeníme drceným koriandrem, drceným pepřem, drceným fenyklem a tandori. Necháme cca 1 hodinu odležet a pak zprudka opečeme na pánvi.

Filet vyjmeme, přidáme bílé víno, med, zázvor a sojovou omáčku a necháme zredukovat. Očištěný ananas nakrájíme na jemné plátky a okořeníme čerstvým koriandrem, limetkovou šťávou, medem a likérem. Očištěnou bílou ředkev nakrájíme na slabé proužky, přidáme najemno nasekané kousky tuňáka (zbylé z čištění filetu), zakápneme olivovým olejem a zdobíme zakysanou smetanou, ochucenou pastou wasabi.

Při servírování nakrájíme filet do třech různě vysokých kousků a podléváme redukcí

Poznámka k receptu

Použijeme likér jménem Grand Marnier.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...