Růžový tuňák se zeleninou
Seznam surovin
- tuňák 600 gramů (filet)
- chřest 16 kusů (zelený)
- mrkev karotka 4 kusy (malá)
- semínka sezamová 3 lžíce (černá)
- olej sezamový
- pepř černý (mletý)
- sůl
- řeřicha 1 lžíce (na ozdobu)
Na omáčku:
- sójová omáčka 6 lžic
- víno rýžové 4 lžíce
- voda 4 lžíce
- cukr krystal 2 lžíce
Postup přípravy
Tvrdé konce chřestu odlomíme, zbylé konce stonků oloupeme škrabkou a povaříme dvě minuty v osolené vodě. Ihned je propláchneme ledovou vodou a osušíme. Karotky očistíme, povaříme v osolené vodě 5 minut, také je ihned zchladíme ledovou vodou a osušíme.
Tuňáka osolíme, opepříme a pomalu opečeme ze všech stran na sezamovém oleji tak, aby zůstal tuňák uprostřed nedopečený. Pak tuňáka obalíme v černém sezamu a nakrájíme na 4 plátky.
Na omáčku v pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme vodu, rýžové víno a sójovou omáčku a 2 minuty vše zprudka svaříme na hustou omáčku.
Připravenou zeleninu krátce opečeme na sezamovém oleji. Na talíře rozdělíme omáčku, přidáme zeleninu a plátky tuňáka a každou porci ozdobíme řeřichou.
Načítám komentáře...