Růžový tuňák se zeleninou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvrdé konce chřestu odlomíme, zbylé konce stonků oloupeme škrabkou a povaříme dvě minuty v osolené vodě. Ihned je propláchneme ledovou vodou a osušíme. Karotky očistíme, povaříme v osolené vodě 5 minut, také je ihned zchladíme ledovou vodou a osušíme.

Tuňáka osolíme, opepříme a pomalu opečeme ze všech stran na sezamovém oleji tak, aby zůstal tuňák uprostřed nedopečený. Pak tuňáka obalíme v černém sezamu a nakrájíme na 4 plátky.

Na omáčku v pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme vodu, rýžové víno a sójovou omáčku a 2 minuty vše zprudka svaříme na hustou omáčku.

Připravenou zeleninu krátce opečeme na sezamovém oleji. Na talíře rozdělíme omáčku, přidáme zeleninu a plátky tuňáka a každou porci ozdobíme řeřichou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...