Ryba na citronech po řecku
Seznam surovin
- ryba 2 kusy (nejlépe pražma)
- citron 3 kusy
- bazalka (čerstvá)
- kopr (čerstvý)
- petržel hladkolistá (čerstvá)
- sůl mořská 2 hrsti (hrubozrnná)
Postup přípravy
1. Do vnitřku každé vykuchané ryby vložte po dvou plátcích citronu, snítku od každé bylinky a hrst mořské soli.
2. Ryby poklaďte zbylými plátky citronů a bylinkami a ovažte kuchyňským provázkem.
3. Pečte na plechu s pečicím papírem asi 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
4. Ryba bude skvěle chutnat třeba s citronovou bagetou a se lžící jogurtu.
Recept na Citronovou bagetu najdete zde
Poznámka k receptu
Mořské plody a citron, to je spojení hodné umístění na kulinárním Olympu...
Načítám komentáře...