Ryba pečená s celerem a křenem
Seznam surovin
- filé 750 gramů
- máslo 120 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- víno bílé 120 mililitrů
- křen 50 gramů (nastrouhaný)
- celer 30 gramů (nastrouhaný)
- vejce 2 kusy (vařená)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1/2 hrsti (na ozdobu)
- pažitka 1/2 hrsti (na ozdobu)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Filé naporcujte (mražené nechte rozmrznout, vyždímejte ho a osušte) a každý kousek obalte v mouce. Na rozehřátém másle opečte porce z obou stran a opatrně je přendejte i s máslem do pekáčku.
Maso podlijte vínem a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte asi 10 minut, posypte křenem a celerem a ještě 5 minut zapečte.
Rybu se směsí rozdělte na porce a přelijte vypečenou šťávou. Přizdobte osminkami vajec a natí a podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami.
Načítám komentáře...