Ryba se zelenými hrozny
Seznam surovin
- špenát 200 gramů (čerstvý)
- ryba mořská 4 porce (platýz)
- ocet vinný 2 lžíce
- máslo 30 gramů
- olej 1 lžíce
- cibulka jarní 1 svazek
- hroznové víno 400 gramů
- vývar zeleninový 1 kelímek (na podlití)
- mouka pšeničná hladká 2 lžičky
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- sůl
- tymián
Postup přípravy
Špenát spařte vroucí vodou a nechte ho dobře okapat. Plátky platýze dejte do skleněné nádoby, posypte je tymiánem, solí, zalijte bílým vinným octem, zakryjte je a v chladu nechte 10 minut rozležet. Pak ryby vyndejte a osušte.
Ve větší pánvi rozehřejte polovinu másla a olej, vložte ryby a z obou stran je lehce opečte. Přidejte nakrájené cibulky, ještě krátce opékejte, podlijte trochou zeleninového vývaru nebo vodou a poduste velmi zvolna 7-10 minut.
Přidejte špenát, hroznové víno bez peciček (víno, které má pecičky, překrájejte a pecičky vyndejte), máslovou kuličku udělanou z hladké mouky a zbytku másla, osolte a opepřete. Směs okyselte citronovou šťávou, lehce promíchejte a poduste ještě 3 minuty.
Podávejte s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.
Načítám komentáře...