Ryba v kabátku
Seznam surovin
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- halibut 4 kusy ( nebo jiná bílá ryba)
- sůl
- pepř barevný 1 špetka (drcený)
- mouka pšeničná hladká
- vejce 2 kusy
- semínka sezamová 100 gramů
- olej
Postup přípravy
Omyjte, osušte a zakápněte šťávou z citronu 4 porce filetů z halibuta nebo jiné bílé ryby (asi po 150 g), osolte je, opepřete barevným drceným pepřem a nechte půl hodiny v chladu odpočinout.
Rozšlehejte malá vejce, rybí porce obalte v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec v semínkách sezamu. Usmažte je na oleji na pánvi. Podávejte s dílkem citronu.
Jako přílohu servírujte vařené brambory a salát.
Načítám komentáře...