Ryba v páře
Seznam surovin
- ryba 450 gramů (filety z pevné mořské ryby - treska, mořský jazyk)
- cibulka jarní 3 lžíce (drobně nasekané)
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, nahrubo nasekaný)
- sójová omáčka 2 lžíce (1 lžíce světlá + 1 lžíce tmavá)
- olej 1 lžíce
- olej sezamový 2 lžičky
- sůl mořská 1 lžička
- mrkev karotka 2 kusy (vařená do poloměkka, na ozdobu)
- koriandr 1 hrst (nať, na ozdobu)
Postup přípravy
Rybí filety osušíme a po obou stranách osolíme. Položíme je na ohnivzdorný talíř, posypeme zázvorem a talíř s filety vložíme do napařovacího košíku nebo síta umístěného nad hrncem s vroucí vodou. Hrnec pevně zakryjeme a rybí filety pomalu vaříme v páře - jsou hotové za 5 - 8 minut.
Talíř s vařenými filety vyjmeme z košíku nebo síta a slijeme z něj přebytečnou vodu. Filety posypeme jarní cibulkou a pokapeme oběma sójovými omáčkami.
V pánvi rozehřejeme oba druhy oleje a když se z nich téměř kouří, přelijeme jimi porce ryby. Rozdělíme je na talíře a každou porci doplníme do poloměkka uvařenou karotkou nastrouhanou na nudličky a ozdobíme snítkami koriandru.
Načítám komentáře...