Ryba v sezamovém kabátku
Seznam surovin
- halibut 4 porce (nebo treska )
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- pepř barevný 1 špetka (drcený)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
- semínka sezamová 100 gramů
- olej olivový (na smažení, podle potřeby)
- citron 1 kus (na ozdobu)
- sůl (podle potřeby)
Postup přípravy
Porce ryby omyjte, osušte, zakápněte šťávou z 1/2 citronu, opepřete, osolte a nechte půl hodiny v chladu odpočinout.
Rozšlehejte vejce, rybí porce obalte v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec v sezamu. Usmažte je na oleji z obou stran.
Smažené ryby rozdělte na talíře, přizdobte dílky citronu a podávejte s vařenými brambory a salátem.
Poznámka k receptu
Jako doplněk zkuste připravit lehký jogurtový dip.
Načítám komentáře...