Rybí filé zapečené se špenátem
Seznam surovin
- filé 500 gramů
- špenát 400 gramů (mražený)
- máslo 100 gramů
- česnek 3 stroužky
- vejce 2 kusy
- mléko 2 lžíce
- sýr polotvrdý 100 gramů (Eidam nastrouhaný)
- sůl
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
Špenát poduste na části másla do změknutí a ochuťte solí a rozetřeným česnekem. Natřete ho na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. Na špenát rozložte plátky
filé.
Vejce rozšlehejte s mlékem a vmíchejte nastrouhaný sýr. Směsí potřete maso se špenátem a povrch poklaďte vločkami zbylého másla.
Formu vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pokrm upečte dozlatova.
Poznámka k receptu
Podávejte s pečenými bramborami ozdobené zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...