Rybí filety s pomeranči
Seznam surovin
- filé 4 porce (z platýze, nebo tresky )
- pomeranče 2 kusy
- máslo 25 gramů
- chilli omáčka 1 lžička (sladká)
- šťáva citronová 1/2 kusu
- nové koření 2 kuličky
- bobkový list 1 kus
- cibule 1 kus
- pomerančová kůra 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
- rukola (na ozdobu)
Postup přípravy
Do kastrolu vložte filety, zakapejte je šťávou z citronu, přidejte celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijte vše vařící vodou, aby byla filátka těsně ponořená. Postavte na vařič a velmi zvolna (voda by neměla vřít) vařte asi 15 - 20 minut.
Mezitím okrájejte pomeranče až na dužninu, vykrájejte jednotlivé dílky a kostru pomeranče vymačkejte k rybám.
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte chilli omáčku, dílky pomerančů, pomerančovou kůru a velmi krátce prohřejte.
Ryby vyjměte, osušte na utěrce, přendejte na talíře, rozdělte na ně pomeranče a posypte rukolou.
Poznámka k receptu
Podávejte s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.
Načítám komentáře...