Rybí italská pochoutka
Seznam surovin
- rajčátka cherry 150 gramů
- olivy 130 gramů (nejlépe taggiasche)
- bazalka 25 gramů (čerstvá)
- česnek 2 stroužky
- víno bílé 100 mililitrů
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
- treska 350 gramů (tři až šest kusů)
- olej olivový
Postup přípravy
Rybu očistěte a zbavte šupin. Vyřežte z ní filety, odstraňte kosti.
Vymažte nádobu na pečení olivovým olejem, filety posolte a opepřete a položte do nádoby.
Rozkrájejte cherry rajčata na čtvrtky a rozložte je na rybu. Nakrájejte olivy, bazalku a česnek a směsí rybu posypte.
Jemně osolte. Na rybu nalijte bílé víno a nakonec pokapte olivovým olejem. Dejte péct do trouby.
Poznámka k receptu
Jako alternativu k tresce můžete použít jakoukoliv jinou rybu téže velikosti (mořský vlk, platýz, pražma).
Načítám komentáře...