Rybí kousky na rožni
Seznam surovin
- losos 250 gramů (bez kostí a kůže)
- tuňák 250 gramů (bez kostí a kůže)
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl mořská
- pepř černý 10 kuliček (drcený)
- semínka sezamová 1 lžička
- bobkový list 1 kus
- olej olivový 40 gramů
- citron 1 kus
- slanina 50 gramů
Postup přípravy
Rybí maso nakrájejte na kostky. V hmoždíři rozdrťte pepř, zrnka nového koření a bobkový list.
Směs koření nasypte na maso, přidejte sezamová semínka, zalijte olejem a citronovou šťávou, lehce osolte, promíchejte a nechte půl hodiny rozležet.
Maso napíchejte střídavě s kousky citronu a na kousky nakrájenou slaninou na grilovací jehly. Opečte je zvolna ze všech stran na grilu.
Poznámka k receptu
Podávejte s dušenou či grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...