Rybí krokety
Seznam surovin
- treska 500 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů
- tymián 4 snítky (čerstvá)
- citronová kůra 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vejce 2 kusy
- strouhanka 100 gramů
- smetana zakysaná 200 gramů
- koření chilli 1/2 lžíce (vločky)
- olej řepkový (Na smažení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Rybu nakrájejte na kousky a dejte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte česnek, citronovou kůru, parmazán, tymiánové lístky, sůl, pepř, polovinu strouhanky a rozmixujte. Vmíchejte lehce našlehaná vejce, vzniklá hmota by se měla snadno tvarovat.
2. Vytvarujte kuličky, obalte je ve zbylé strouhance a osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Zakysanou smetanu osolte a vmíchejte chilli vločky. Hotové kuličky ihned podávejte s ochucenou smetanou.
Načítám komentáře...