Rybí mix se zeleninou
Seznam surovin
- sleď 1 konzerva (s chilli)
- sardinka 1 konzerva (v oleji - řecké)
- sardinka 1 konzerva (v oleji - italské)
- makrela 1 konzerva (v oleji)
- olej
- mrkev 2 kusy
- cuketa 2 kusy
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hladká
- strouhanka
- hořčice 1 lžička
- ocet Balsamico 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- žloutek
Postup přípravy
Ryby vyndejte z konzervy a nechte je okapat, aby se předešlo jejich lámání, až je budete pokládat na talíř.
Jako první připravte omáčku: rozklepněte vejce, do misky dejte žloutek, přidejte hořčici a ocet. Elektrickým mixérem nebo ručně pomalu směs rozmíchejte. Občas přidejte trošku oleje. Až bude mít směs tužší konzistenci, dejte jí na 15 minut do lednice odpočinout.
K přípravě trojobalu si nachystejte tři různé nádobky. Do první dejte vejce, do druhé mouku a do třetí strouhanku. V nich postupně obalte rybu a dejte ji stranou. Škrabkou na brambory naškrábejte mrkev a cuketu na široké plátky.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte mrkev a cuketu, lehce poprašte moukou a osmahněte do zlatova. Poté je osušte v kuchyňském ubrousku. Následně osmažte všechny ryby a osušte je. Servírujte se
smaženou zeleninou a omáčkou.
Načítám komentáře...