Rybí steaky ve vinné omáčce
Seznam surovin
- cibule 1 kus (středně velká)
- petržel hladkolistá 6 snítek (čerstvá)
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 5 lžic
- ryba mořská 900 gramů (steak, ne víc než 2,5 cm tlustý)
- víno červené 3/4 šálku (suché)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- voda 1/4 šálku
- sůl 1/2 lžičky
- chléb bílý (italského typu)
Postup přípravy
Pokrájejte najemno cibuli, petrželku a česnek a smíchejte vše dohromady. V dostatečně velkém hrnci, do kterého se vejdou rybí steaky v jedné vrstvě, směs osmažte na olivovém oleji. Když jsou cibule a česnek průhledné a petrželka trochu ztmavla, přidejte rybí steaky a po každé straně je smažte několik minut.
Rybu vyndejte, přilijte víno, zvyšte plamen a zatímco se víno vypařuje, přidejte mouku s vodou. Přidejte sůl a míchejte, aby se omáčka uvařila.
Vraťte do hrnce rybu, zakryjte pokličkou, stáhněte plamen a 10 minut duste, dokud se rybí maso, když do něj píchnete vidličkou, nezačne štěpit na jednotlivé vrstvičky. Okamžitě podávejte s chlebem italského typu.
Načítám komentáře...