Salát frutti di mare
Seznam surovin
- slávky jedlé 200 gramů
- chobotničky 200 gramů (očištěné)
- kalamáry 200 gramů
- krevety 200 gramů (oloupané)
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- bazalka 1 svazek
- petržel hladkolistá 1 svazek
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 1/2 sklenice
- rajčátka cherry 1 hrst
- sůl
- pepř
- chléb (panini k podávání)
Postup přípravy
1. Slávky namočte na pár hodin do osolené vody. Ty, které se otevřou, vyhoďte, dále pracujte jen se zavřenými.
2. Chobotničky vsypte do vroucí vody a 15 minut je vařte. Mezitím zavřené slávky omyjte pod tekoucí vodou, zbavte je všech řas a nánosů, nasypte je do kovového cedníku, ten posaďte nad páru a nechte je otevřít. Zavřené slávky vyhoďte. Chobotničky sceďte.
3. Olihně omyjte a 5 minut je vařte, pak sceďte. Pár minut povařte ve vodě i krevety a uvařené je rovněž sceďte. Pak nechte všechny mořské plody zcela vychladnout, olihně a chobotničky pokrájejte a vše promíchejte se šťávou z poloviny citronu, jemně nasekanou bazalkou a petrželkou, utřeným česnekem a olivovým olejem.
4. Nakonec vše osolte, opepřete a vmíchejte rozpůlená cherry rajčata. Ihned podávejte. Ideálně s panini.
Poznámka k receptu
Z celé naší rodiny jím tenhle salát jenom já, nikdy nejsem líná si ho udělat. Báječně se k němu hodí suché bílé víno a dobré kamarádky.
Načítám komentáře...