Salát frutti di mare

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slávky namočte na pár hodin do osolené vody. Ty, které se otevřou, vyhoďte, dále pracujte jen se zavřenými.

2. Chobotničky vsypte do vroucí vody a 15 minut je vařte. Mezitím zavřené slávky omyjte pod tekoucí vodou, zbavte je všech řas a nánosů, nasypte je do kovového cedníku, ten posaďte nad páru a nechte je otevřít. Zavřené slávky vyhoďte. Chobotničky sceďte.

3. Olihně omyjte a 5 minut je vařte, pak sceďte. Pár minut povařte ve vodě i krevety a uvařené je rovněž sceďte. Pak nechte všechny mořské plody zcela vychladnout, olihně a chobotničky pokrájejte a vše promíchejte se šťávou z poloviny citronu, jemně nasekanou bazalkou a petrželkou, utřeným česnekem a olivovým olejem.

4. Nakonec vše osolte, opepřete a vmíchejte rozpůlená cherry rajčata. Ihned podávejte. Ideálně s panini.

Poznámka k receptu

Z celé naší rodiny jím tenhle salát jenom já, nikdy nejsem líná si ho udělat. Báječně se k němu hodí suché bílé víno a dobré kamarádky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...