Salát s restovanými krevetami
Seznam surovin
- špenát 200 gramů (čerstvý)
- avokádo 2 kusy (zralé)
- rajčata 4 kusy (střední)
- krevety 200 gramů (tygří)
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
- paprika zauzená 1 lžička
- česnek 2 stroužky
- sůl 1/2 lžičky
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- olej olivový (na zakápnutí)
- olej řepkový (na restování)
- semínka (černuchy)
Postup přípravy
1. V míse smíchejte škrob, papriku a nadrobno nasekaný česnek. Krevety osolte a obalte v sypké směsi. Ve větší pánvi rozpalte řepkový olej a krevety orestujte dozlatova. Stačí jim maximálně 2 - 3 minuty. Hotové krevety odložte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
2. Avokádo a rajčata nakrájejte na kostky a smíchejte s opraným a pečlivě osušeným špenátem (větší listy natrhejte). Zakápněte olivovým olejem, limetovou šťávou a lehce promíchejte. Přidejte orestované krevety, posypejte je semínky černuchy a podávejte.
Poznámka k receptu
Rychlý salát je překvapivě vydatný. Pokud vám zachutná, můžete si ho dávat celý rok - občas vyměňte rajčata za papriky a špenát za polníček, rukolu nebo dubáček. I malá změna ve složení ingrediencí celkovou chuť výrazně obmění.
Načítám komentáře...