Salát z chobotnice s černými olivami
Seznam surovin
- chobotnice 1 kilogram
- olivy černé 200 gramů (bez pecek)
- olej olivový 3 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl mořská
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Zchobotnice odřízneme hlavu, chobotnici otočíme břichem nahoru a tlakem prstů zní vymáčkneme střívko.
Chobotnici vložíme do hrnce svodou, osolíme a vaříme, dokud není chobotnice měkká. Uvařenou chobotnici vyjmeme zhrnce a ještě horkou ji nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do mísy, přidáme trochu vývaru zchobotnice, olivový olej, nakrájené olivy a čerstvě drcený pepř. Salát podle potřeby dochutíme mořskou solí a balzamikovým octem, důkladně promícháme a posypeme petrželkou.
Načítám komentáře...