Sardine ripiene - Plněné sardinky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sardinkám odřízněte hlavu, vykuchejte a opatrně vyřízněte i větší část páteře. (Zbude-li vám kus u ocasu ryby, nevadí. Nevadí, ani když některé ryby poničíte - asi deset z nich přijde do náplně.) Ocas ponechejte.

2. Vykuchané ryby omyjte, osušte, opatrně rozevřete „jako knihy“ a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem.

3. Zhruba deset sardinek nasekejte (bez ocasu) najemno a v míse je smíchejte s vejci, parmezánem, strouhankou, rozmělněným česnekem, nasekanou petrželkou a oreganem. Směs podle chuti osolte. Pak směsí „naplňte“ sardinky, což znamená, že ji na ryby navrstvíte. Zastříkněte olejem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 20 minut.

Poznámka k receptu

Recept stejně dobře zafunguje i se sardelemi (ančovičkami). Jen počítejte s tím, že jsou menší a je s nimi větší piplačka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...