Sépie plněné kuskusem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sépie očistíme tak, že levou rukou uchopíme tělo sépie a pravou rukou vytáhneme chapadla. Pak ztěla vytáhneme kostici a vnitřek vypláchneme vodou. Zchapadel odřízneme vnitřnosti a chapadla nakrájíme na malé kousky.

Šalotky, mrkev a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme spolu snakrájenými chapadly na olivovém oleji. Osolíme je, opepříme, zalijeme vodou (případně vývarem) tak, aby bylo vše ponořené, a dusíme pod pokličkou. Když jsou chapadla téměř měkká, přidáme omytou a na kostičky nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Pak pokličku odstraníme a ze směsi vydusíme téměř všechnu tekutinu. Přidáme kuskus a horký kuřecí vývar, promícháme, vypneme plamen, hrnec zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát.

Připravenou nádivku naplníme do sépií, konce spíchneme párátky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme zobou stran na grilu sdřevěným uhlím. Nakonec je pokapeme citronovou šťávou a podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu

Levou rukou uchopte tělo sépie, pravou rukou vytáhněte chapadla a pak kostici.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...