Sépie plněné kuskusem
Seznam surovin
- sépie 4 kusy
- vývar drůbeží 2 decilitry
- mrkev 2 kusy
- cibule šalotka 2 kusy
- cuketa 1/2 kusu
- kuskus 100 gramů
- česnek 3 stroužky
- olej olivový
- pepř (mletý )
- sůl
- citron
Postup přípravy
Sépie očistíme tak, že levou rukou uchopíme tělo sépie a pravou rukou vytáhneme chapadla. Pak ztěla vytáhneme kostici a vnitřek vypláchneme vodou. Zchapadel odřízneme vnitřnosti a chapadla nakrájíme na malé kousky.
Šalotky, mrkev a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme spolu snakrájenými chapadly na olivovém oleji. Osolíme je, opepříme, zalijeme vodou (případně vývarem) tak, aby bylo vše ponořené, a dusíme pod pokličkou. Když jsou chapadla téměř měkká, přidáme omytou a na kostičky nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Pak pokličku odstraníme a ze směsi vydusíme téměř všechnu tekutinu. Přidáme kuskus a horký kuřecí vývar, promícháme, vypneme plamen, hrnec zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát.
Připravenou nádivku naplníme do sépií, konce spíchneme párátky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme zobou stran na grilu sdřevěným uhlím. Nakonec je pokapeme citronovou šťávou a podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu
Levou rukou uchopte tělo sépie, pravou rukou vytáhněte chapadla a pak kostici.
Načítám komentáře...