Sladce ostrý losos
Seznam surovin
- losos 600 gramů
- rýže 400 gramů
- cibulka jarní 1 svazek
- cukr třtinový 2 lžíce
- koření chilli 1 lžíce (mleté)
- kmín římský 1 lžička
- sůl 1 špetka (větší)
- olej olivový 3 lžíce
Postup přípravy
1. Rýži dejte vařit do osolené vody. V misce smíchejte cukr, chilli, římský kmín, sůl a pepř. Rybu nakrájejte na porce, zakápněte olejem a obalte v koření. Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.
2. Když je rýže téměř hotová, rozpalte na pánvi lžíci oleje a orestujte jarní cibulku. Vmíchejte ji do rýže, přiklopte pokličkou a nechte dojít. Rozpalte zbylý olej a opečte na něm lososa, aby byl křupavý, ale uvnitř zůstal růžový.
Poznámka k receptu
Až tuhle rybu ochutnáte, ucítíte sladkost zkaramelizovaného cukru a teprve po chvilce ostré chilli. Postupné snoubení chutí se nám líbí a k lososu dobře sedí. Stejně jako rýže s jarní cibulkou.
Načítám komentáře...