Slávky na sektu
Seznam surovin
- slávky jedlé 1 kilogram
- rajčata 4 kusy
- cibule červená 1 kus (velká)
- petržel hladkolistá 1 svazek
- česnek 2 stroužky
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- sekt 500 mililitrů
Postup přípravy
1. Slávky důkladně propláchněte studenou vodou a očistěte. Poškozené a otevřené mušle vyhoďte. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na malé kousky, petržel nasekejte.
2. Na sucho rozpalte velký hrnec. Jakmile je žhavý, vhoďte mušle a přiklopte. Nechte je pod poklicí 3 minuty, občas můžete hrncem zatřást, aby se na žhavé dno hrnce dostaly všechny slávky.
3. Po třech minutách přidejte cibuli, česnek, rajčata, citronovou šťávu a zalijte sektem. Lehce promíchejte a opět přiklopte. Po dvou až třech minutách je pokrm hotový. Před podáváním ho zasypte nasekanou natí petržele.
Poznámka k receptu
- 500 ml sektu přijde do hrnce, na zbytek máte nárok vy. Tahle noblesnější verze tradičních slávek na víně je velmi elegantní a sympatická.
- Ke slávkám podávejte bagetu. To nejlepší se totiž skrývá na dně hrnce a vytírat lahodnou šťávu plnou chutí patří k velkým rozkoším každého gurmeta.
Načítám komentáře...