Slávky na sektu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slávky důkladně propláchněte studenou vodou a očistěte. Poškozené a otevřené mušle vyhoďte. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na malé kousky, petržel nasekejte.

2. Na sucho rozpalte velký hrnec. Jakmile je žhavý, vhoďte mušle a přiklopte. Nechte je pod poklicí 3 minuty, občas můžete hrncem zatřást, aby se na žhavé dno hrnce dostaly všechny slávky.

3. Po třech minutách přidejte cibuli, česnek, rajčata, citronovou šťávu a zalijte sektem. Lehce promíchejte a opět přiklopte. Po dvou až třech minutách je pokrm hotový. Před podáváním ho zasypte nasekanou natí petržele.

Poznámka k receptu

  • 500 ml sektu přijde do hrnce, na zbytek máte nárok vy. Tahle noblesnější verze tradičních slávek na víně je velmi elegantní a sympatická.
  • Ke slávkám podávejte bagetu. To nejlepší se totiž skrývá na dně hrnce a vytírat lahodnou šťávu plnou chutí patří k velkým rozkoším každého gurmeta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...