Slávky s kokosovým mlékem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slávky důkladně propláchněte studenou vodou a očistěte. Poškozené a otevřené mušle vyhoďte.

2. Šalotky, zázvor a chilli papričku očistěte a nasekejte najemno. Citronovou trávu zbavte vrchní vrstvy, nasekejte na kusy a každý trochu podrťte tupou stranou nože, aby se uvolnily silice. Ve větším hlubokém hrnci vše zpěňte na oleji a půl minuty restujte.

3. Hrnec důkladně rozpalte, vhoďte do něj mušle a přiklopte. Během tří minut se otevřou. Pak je zalijte kokosovým mlékem a nechte další tři minuty provařit. Určitě ne déle, mořským plodům stačí velmi krátká tepelná úprava.

4. Před podáváním zasypte mušle nasekaným koriandrem, přidat můžete pár kousků čerstvé chilli papričky a nezapomeňte na kousky limety, jejich šťáva dodá pokrmu finální chuťový akcent.

Poznámka k receptu

Citronová tráva, zázvor a kokosové mléko dodají slávkám exotickou chuť. Pokud máte rádi thajská jídla, neváhejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...