Slávky s kokosovým mlékem
Seznam surovin
- slávky jedlé 1 kilogram
- olej 2 lžíce
- cibule šalotka 2 kusy
- citronová tráva 3 kusy
- zázvor 50 gramů
- koriandr 1/2 svazku
- limetka 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus (čerstvá)
- kokosové mléko 1 plechovka
Postup přípravy
1. Slávky důkladně propláchněte studenou vodou a očistěte. Poškozené a otevřené mušle vyhoďte.
2. Šalotky, zázvor a chilli papričku očistěte a nasekejte najemno. Citronovou trávu zbavte vrchní vrstvy, nasekejte na kusy a každý trochu podrťte tupou stranou nože, aby se uvolnily silice. Ve větším hlubokém hrnci vše zpěňte na oleji a půl minuty restujte.
3. Hrnec důkladně rozpalte, vhoďte do něj mušle a přiklopte. Během tří minut se otevřou. Pak je zalijte kokosovým mlékem a nechte další tři minuty provařit. Určitě ne déle, mořským plodům stačí velmi krátká tepelná úprava.
4. Před podáváním zasypte mušle nasekaným koriandrem, přidat můžete pár kousků čerstvé chilli papričky a nezapomeňte na kousky limety, jejich šťáva dodá pokrmu finální chuťový akcent.
Poznámka k receptu
Citronová tráva, zázvor a kokosové mléko dodají slávkám exotickou chuť. Pokud máte rádi thajská jídla, neváhejte.
Načítám komentáře...