Sledí karbanátky
Seznam surovin
- brambory 300 gramů (vařené ve slupce)
- sleď 450 gramů
- šťáva citronová 2 lžíce
- houska 3 kusy (starší)
- kapary 2 lžíce
- vejce 1 kus
- strouhanka 100 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nasekaná )
- sůl
- pepř
- olej 4 lžíce (rostlinný)
- máslo 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- hořčice 2 lžíce
Postup přípravy
Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Sledě opereme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a nakrájíme na malé kousky. Ve vodě namočíme housku a usekáme jednu lžíci kaparů. Ryby, brambory a housky, z nichž jsme vymačkali vodu, rozmačkáme na kaši.
Přidáme vejce, nakrájené kapary, strouhanku, petrželku a okořeníme. Ze směsi tvoříme karbanátky, které usmažíme na oleji dozlatova.
Nakonec připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Podlijeme ji vývarem a krátce povaříme. Omáčku ochutíme hořčicí a zbytkem kaparů. Karbanátky podáváme s vařenými brambory zalitými omáčkou.
Načítám komentáře...