Sledí karbanátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Sledě opereme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a nakrájíme na malé kousky. Ve vodě namočíme housku a usekáme jednu lžíci kaparů. Ryby, brambory a housky, z nichž jsme vymačkali vodu, rozmačkáme na kaši.

Přidáme vejce, nakrájené kapary, strouhanku, petrželku a okořeníme. Ze směsi tvoříme karbanátky, které usmažíme na oleji dozlatova.

Nakonec připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Podlijeme ji vývarem a krátce povaříme. Omáčku ochutíme hořčicí a zbytkem kaparů. Karbanátky podáváme s vařenými brambory zalitými omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...