Španělská paella I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm mořské plody, oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou papriku, zalijeme bílým vínem a vývarem a krátce podusíme.

Přidáme na kousky nakrájené mořské ryby, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a trochu citronové šťávy a necháme vše provařit.

Pak přidáme rýži, nakrájená rajčata, hrášek a šafrán, dochutíme solí a pepřem, promícháme a zvolna vaříme, dokud se nevyvaří všechna tekutina (pokud je rýže i pak tuhá, přilijeme ještě vývar a dodusíme vše doměkka, ale příliš směs nemícháme).

Podáváme s dobře vychlazeným španělským vínem a dílky citronu na dochucení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...