Španělská paella I
Seznam surovin
- ryba mořská 500 gramů (bez kostí - losos, tuňák, treska, halibut, pražma apod.)
- mořské plody 200 gramů (krevety, slávky, srdcovky, chobotničky, sépie...)
- rýže 225 gramů (může být i předvařená)
- vývar rybí 4,5 decilitru
- rajčata 2 kusy
- paprika červená 1 kus
- cibule 1 kus
- víno bílé 1,5 decilitru
- hrášek zelený 75 gramů
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
- citron 1 kus
- česnek 3 stroužky
- olej olivový
- šafrán 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm mořské plody, oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou papriku, zalijeme bílým vínem a vývarem a krátce podusíme.
Přidáme na kousky nakrájené mořské ryby, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a trochu citronové šťávy a necháme vše provařit.
Pak přidáme rýži, nakrájená rajčata, hrášek a šafrán, dochutíme solí a pepřem, promícháme a zvolna vaříme, dokud se nevyvaří všechna tekutina (pokud je rýže i pak tuhá, přilijeme ještě vývar a dodusíme vše doměkka, ale příliš směs nemícháme).
Podáváme s dobře vychlazeným španělským vínem a dílky citronu na dochucení.
Načítám komentáře...