Špízky s krevetami, paprikami a cibulí
Seznam surovin
- krevety 24 kusů
- olej olivový 2 hrnky
- cibule červená 1 kus (velká)
- víno bílé 1/2 hrnku
- paprika žlutá 1 kus (velká)
- česnek 1/4 hrnku (nahrubo nasekaný)
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, pokrájený)
- pažitka 1 lžíce (pokrájená)
- paprika chilli 3 lžičky (drcená)
- vanilka 2 kusy (lusk)
- sůl
Postup přípravy
Na marinádu smícháme olej s chilli, přidáme vyškrábnutou dužninu z rozkrojených vanilkových lusků a pak i celé lusky a necháme přes noc odležet.
Druhý den směs přecedíme, přidáme česnek, bylinky, víno a sůl. Papriku s cibulí zbavíme nejedlých částí a nakrájíme je na trojúhelníky, každý o straně asi 2,5 cm. Krevety oloupeme, hřbet podélně nařízneme a vytáhneme střívko.
Zeleninu s krevetami naložíme do vanilkové marinády a necháme 3 hodiny odležet. Potom vše napícháme (vždy kousek papriky, cibule a krevetu) na jehly a grilujeme na mírném ohni. Špízy můžeme připravit i prudkým opečením na větší pánvi a poté vložením na 7 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Ingredience na 24 špízků.
Načítám komentáře...