Steak z tuňáka
Seznam surovin
- tuňák 4 plátky (čerstvé steaky, 4 cm silné)
- olej 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- ocet Balsamico 4 lžíce
- voda 4 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- cukr hnědý 4 lžičky
- bylinky (čerstvé, podle sezóny a chuti)
Postup přípravy
Vezmeme si očištěné steaky z tuňáka a ochutíme každý zvlášť solí, pepřem a potřeme olejem. Poté všechny vložíme na předehřátý gril. Tuňákové steaky grilujeme cca 3 až 4 minuty z každé strany. Kdo
má rád více syrové neboli rare, griluje zhruba 2 minuty.
V kastrolku smícháme balsamikový ocet, cukr, vodu a šťávu z citronu a vše umícháme do hustší omáčky.
Na předem nahřáté talíře položíme po jednom grilovaném steaku a zalijeme připravenou omáčkou. Nakonec ozdobíme pokrájenými čerstvými bylinkami a podáváme.
Jako příloha se hodí vařené či pečené brambory, grilovaná zelenina nebo čerstvý chléb.
Poznámka k receptu
Kdo nemá k dispozici gril, maso může opékat i na pánvi. Steaky lze také připravit z jiné ryby. Například mořský vlk či žralok jsou velmi dobrou volbou. Seženete je v každém lepším obchodě v úseku čerstvých ryb.
Načítám komentáře...