Steak z tuňáka a la Asie
Seznam surovin
- tuňák 4 plátky (steak)
- olej olivový 2 lžíce
- zeleninová směs čínská 1 balení
- šťáva citronová 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- moučka škrobová 1 lžička
- bujon zeleninový 1 lžička
- pepř bílý (drcený)
- koření chilli (mleté)
- sůl
Postup přípravy
Zeleninu nasypte do kastrolu, podlijte malým množstvím vody a povařte asi 2 minuty.
Ve 150 ml vody rozmíchejte citronovou šťávu, škrobovou moučku, cukr, bujon, sůl, pepř, podle chuti přidejte špetku chilli. Tekutinu nalijte na zeleninu a za stálého míchání nechte přejít varem.
Steaky potřete olejem, opepřete a opečte z obou stran na rozehřáté teflonové pánvi.
Poznámka k receptu
Hotové maso podávejte se zeleninovou omáčkou a s rýží nebo vařenými bramborami.
Načítám komentáře...