Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou

Seznam surovin

Na grilovanou zeleninu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso si nejdříve naložíme do směsi extra panenského olivového oleje a bílého pepře.

Steaky pak opečeme na 230 °C po dobu 20 – 25 sekund z každé strany. Po opečení steaky osolíme hrubozrnnou solí, rozkrájíme na 0,5 cm silné plátky, klademe je na připravenou grilovanou zeleninu a ihned podáváme.

Grilovaná zelenina: Žampiony nakrájíme na osminy, cibuli na čtvrtiny, cuketu překrojíme napůl a krájíme na cca 0,5 cm plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Lilek nakrájíme podélně na čtvrtiny a krájíme stejně jako cuketu na zhruba 0,5 cm silné plátky. Zeleninu opékáme na grilovací pánvi rovnoměrně ze všech strach, poté zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme.

Tento steak můžete ochutnat ve Foodtrucku, který bude na festivalu jídla a pití Foodparade konaném v září na zámku Troja. Více informací najdete na www.foodparade.cz.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...