Tažin z ryb
Seznam surovin
- ryba mořská 1 kilogram
- citron 1 kus
- olivy zelené 1 hrst
Na marinádu:
- koriandr 1/2 svazku (čerstvý)
- česnek 2 stroužky
- kmín 1/2 lžíce
- paprika sladká 1,5 lžíce (mletá )
- paprika pálivá 1 špetka (mletá )
- olej olivový 2 lžíce
- voda 100 mililitrů
- sůl 1 špetka
Na omáčku:
- olej olivový 75 mililitrů
- zázvor 1 lžička
- marináda 1 lžíce
Postup přípravy
Koriandr nasekejte najemno, přidejte utřený česnek, koření, olej, sůl a vodu a pečlivě rozmíchejte. Ryby vykuchejte a nakrájejte na porce. Zalijte je marinádou a nechte 4 hodiny odpočívat, potom je vyjměte a nechte okapat.
Všechny ingredience do omáčky smíchejte v hlubší nádobě, uveďte do varu, stáhněte teplotu na mírno a vložte marinované kousky ryb. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut, maso opatrně obraťte a vařte dalších 10 minut.
Ryby přendejte na nahřátý talíř a uložte v teple. Omáčku nechte při vyšší teplotě zhoustnout. Ryby přelijte omáčkou, ozdobte olivami a osminkami citronu.
Podávejte s rýží nebo kuskusem.
Načítám komentáře...