Tempura
Seznam surovin
- paprika červená 1 kus (menší)
- paprika 1 kus (žlutá, menší)
- cuketa 1 kus (menší)
- mrkev 1 kus (větší)
- olej (na smažení)
- krevety 12 kusů (vařené, oloupané s ocasní ploutvičkou)
Na těsto:
- sůl 1/2 lžičky
- moučka kukuřičná (škrob) 1/2 hrnku
- voda 1 hrnek (ledová)
- vejce 1 kus
- jedlá soda 1 lžička
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- cukr 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 1/2 hrnku
Postup přípravy
Papriky opláchneme, zbavíme semínek, nakrájíme podélně na šestiny a každou z nich překrojíme příčně na polovinu. Mrkev oloupeme, cuketu opláchneme a nakrájíme na plátky - mrkev asi na 3 mm a cuketu na 5 mm.
V míse smícháme všechny suché přísady na těstíčko a vmícháme do nich vejce rozšlehané v ledové vodě. Kousky zeleniny a krevety jednotlivě namáčíme v těstíčku (nejlépe jídelními hůlkami nebo dlouho pinzetou).
Obalené kousky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Hotové kousky klademe na tácek s papírovou utěrkou, abychom je zbavili přebytečného oleje
Poznámka k receptu
K tempuře se hodí různé omáčky nebo studené dipy.
Načítám komentáře...