Tempura

Seznam surovin

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Papriky opláchneme, zbavíme semínek, nakrájíme podélně na šestiny a každou z nich překrojíme příčně na polovinu. Mrkev oloupeme, cuketu opláchneme a nakrájíme na plátky - mrkev asi na 3 mm a cuketu na 5 mm.

V míse smícháme všechny suché přísady na těstíčko a vmícháme do nich vejce rozšlehané v ledové vodě. Kousky zeleniny a krevety jednotlivě namáčíme v těstíčku (nejlépe jídelními hůlkami nebo dlouho pinzetou).

Obalené kousky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Hotové kousky klademe na tácek s papírovou utěrkou, abychom je zbavili přebytečného oleje

Poznámka k receptu

K tempuře se hodí různé omáčky nebo studené dipy.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...