Tempura z krabích tyčinek s bramborovo-fenyklovou kaší
Seznam surovin
- vejce 1 kus
- víno bílé 1 lžíce (nejlépe saké)
- krabí maso 400 gramů (tyčinky surimi)
- petržel hladkolistá (na ozdobu)
- olej slunečnicový 2 decilitry (na smažení)
- mouka pšeničná hladká 3/4 hrnku
- voda 3/4 hrnku
- mouka pšeničná hladká 1/2 hrnku (na obalení)
- moučka kukuřičná (škrob) 1/4 hrnku
Na kaši:
- brambory 850 gramů
- mléko 2 decilitry
- fenykl 1/2 kusu (puk)
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Nakrájené oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Očištěný fenykl nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji, podlijeme mlékem, osolíme a podusíme doměkka.
Tyčinky překrájíme na poloviny. V misce promícháme vejce s vínem, vodou, moukou a škrobem. Směs prošleháváme v misce postavené v ledové vodní lázni asi 5 minut. Kousky krabích tyčinek obalíme v mouce, pomocí špejle je namočíme do připraveného těstíčka a smažíme asi minutu ve vrstvě rozpáleného oleje i se špejlí. Usmažené tyčinky přendáme na papírovou utěrku a necháme odkapat přebytečný tuk.
Podušený fenykl i s mlékem rozmixujeme. Uvařené brambory scedíme, prolisujeme přes jemné síto, přimícháme fenyklovou pastu a podle chuti přisolíme. Kaši naplníme do cukrářského sáčku a ozdobně ji nastříkáme na talíř. Doplníme smaženými krabími kousky a posypeme nasekanými bylinkami.
Poznámka k receptu
Nemáte-li pravé saké, použijte do těstíčka lžíci sladšího bílého vína.
Načítám komentáře...