Tempura z krabích tyčinek s bramborovo-fenyklovou kaší

Seznam surovin

Na kaši:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nakrájené oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Očištěný fenykl nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji, podlijeme mlékem, osolíme a podusíme doměkka.

Tyčinky překrájíme na poloviny. V misce promícháme vejce s vínem, vodou, moukou a škrobem. Směs prošleháváme v misce postavené v ledové vodní lázni asi 5 minut. Kousky krabích tyčinek obalíme v mouce, pomocí špejle je namočíme do připraveného těstíčka a smažíme asi minutu ve vrstvě rozpáleného oleje i se špejlí. Usmažené tyčinky přendáme na papírovou utěrku a necháme odkapat přebytečný tuk.

Podušený fenykl i s mlékem rozmixujeme. Uvařené brambory scedíme, prolisujeme přes jemné síto, přimícháme fenyklovou pastu a podle chuti přisolíme. Kaši naplníme do cukrářského sáčku a ozdobně ji nastříkáme na talíř. Doplníme smaženými krabími kousky a posypeme nasekanými bylinkami.

Poznámka k receptu

Nemáte-li pravé saké, použijte do těstíčka lžíci sladšího bílého vína.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...