Treska po katalánsku
Seznam surovin
- treska 4 porce (čerstvá nebo mražená)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl mořská
- pepř černý (drcený)
- šťáva citronová 1 lžíce
- sardelové máslo 40 gramů
- kečup 150 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
Postup přípravy
Porce tresky (mraženou nechte předem rozmrazit a dobře ji osušte) osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a nechte chvíli v chladu rozležet.
Pak maso rychle opečte na rozehřáté pánvi potřené olejem, přendejte do pekáčku, porce potřete sardelovým máslem, přelijte kečupem (podle chuti zvolte sladký nebo pálivý) a posypte drobně nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s brambory nebo pečivem.
Načítám komentáře...