Treska s cizrnovým pyré a rajčatovou „vodou”

Seznam surovin

Na 4 porce:

Cizrnové pyré:

Rajčatová „voda“:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cizrnové pyré: Cizrnu namočte (nejlépe přes noc) do vody a nechte ji při pokojové teplotě nabobtnat. Vodu dvakrát vyměňte (odstraníte tak případnou hořkost).

2. Na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidejte k ní slitou cizrnu, asi 5 minut ji společně s cibulkou restujte a poté zalijte vodou. Přidejte k ní bobkový list a tymián a mírným varem vařte, až je cizrna měkká.

3. Pak odstraňte bylinky, asi hrst cizrny si nechte na ozdobení a zbylou najemno rozmixujte. Česnek utřete se solí a směsí vzniklé pyré dochuťte. Opepřete.

4. Rybí filet nakrájejte na 4 díly. Osolte je a promněte v dlaních. Pak si do dlaní kápněte trochu oleje a porce ryby opět lehce promasírujte. Zprudka je opečte na pánvi s pečicím papírem nejprve kůží dolů (celkem asi 7 minut, ryba se smažením nesmí vysušit).

5. Rajčatová „voda“: Rajčátka rozkrojte a v misce je smíchejte s ostatními surovinami. Nechte asi 2 hodiny stát, občas pomačkejte a promíchejte. Nakonec rajčátka přeceďte. přidejte k ní nakrájené bazalkové lístky a nalijte ji k rybě s cizrnovým pyré.

Poznámka k receptu

Naprosto exkluzivní chuťová kombinace, díky níž tak běžná ryba, jakou treska bezesporu je, nebude už nikdy nudná!

Tip: Pikantnější chuť pak dodá rajčatové „vodě“ společně marinování s najemno nakrájenou chilli papričkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...