Treska s křenem a zeleninou
Seznam surovin
- treska 4 kusy (filety)
- řepa červená 2 kusy
- celer 400 gramů
- cibulka lahůdková 1 svazek
- olej olivový 5 lžic
- máslo 2 lžíce
- semínko hořčičné 1 lžička
- vývar zeleninový 6 lžiček
- pepř černý (mletý)
- sůl
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce
- křen 2 lžíce (nastrouhaný)
- strouhanka 4 lžíce
Postup přípravy
Omytou řepu vařte v osolené vodě 45 až 50 minut. Celer oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte v osolené vodě asi 5 minut. Cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka.
Červenou řepu zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a pokrájejte na menší kostičky. Rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm celer a cibulky. Přidejte hořčičná semena, předem připravený zeleninový vývar, červenou řepu a vše prohřejte. Směs osolte, opepřete a udržujte teplou.
Rybu opatrně omyjte a osušte, osolte, opepřete a poprašte moukou. V pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a rybí filety na něm po obou stranách krátce opečte. Filety vyjměte a poklaďte na plech vyložený pečicím papírem. Smíchejte petrželku a změklé máslo a směsí potřete povrch ryby. Plech vložte pod rozpálený gril (200°C) a maso upečte dozlatova.
Rozdělte ryby na porce, obložte čerstvě nastrouhaným křenem a teplou zeleninou. Podávejte s orestovanými bramborami.
Poznámka k receptu
Porce můžete ozdobit petrželkou a dílky citronu.
Načítám komentáře...