Treska s rajčatovou omáčkou a bylinkovým kuskusem

Seznam surovin

TRESKA S RAJČATOVOU OMÁČKOU A BYLINKOVÝM KUSKUSEM:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte omáčku: česnek i celer nakrájejte na tenké plátky, sušená rajčata přepulte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje a česnek a celer na něm opečte. Jakmile česnek začne zlátnout, zalijte ho rajčaty, přidejte olivy, kapary, sušená rajčata i ocet, osolte a opepřete. Promíchejte a vařte asi 20 minut, aby se sterilovaná rajčata částečně rozvařila a všechny chutě se prolnuly.

2. Kuskus připravte podle návodu (obvykle stačí zalít 1 díl kuskusu 2 díly vroucí vody, přiklopit a nechat asi 10 minut bobtnat). Pak ho podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte do něj olej a nadrobno nasekané bylinky.

3. Tresku osolte a opepřete. V pánvi se silným dnem rozpalte zbylý olej a rybu na něm opečte z obou stran dozlatova. Podávejte ji s kuskusem, přelitou rajčatovou omáčkou a ozdobenou bazalkou.

Poznámka k receptu

Zatímco sterilovaná rajčata se postarají o skvělou omáčku, ta sušená jídlu dodají pikantní nádech. Omáčka se hodí nejen k rybě, ale třeba i ke kuřeti nebo těstovinám, lze ji i přiostřit chilli papričkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...