Treska s rajčaty a žampiony
Seznam surovin
- treska 600 gramů (4 porce bez kostí)
- brambory 600 gramů
- žampiony 400 gramů (malé)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- rajčata sterilovaná 1 lžíce (drcená)
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- olej olivový
- máslo
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl mořská
Postup přípravy
Porce tresky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme je z obou stran dozlatova v pánvi na olivovém oleji.
Nové brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, také je opečeme z obou stran na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Žampiony omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme na olivovém oleji s kouskem másla do křupava.
Osolíme, je, opepříme a přimícháme k nim drcená rajčata a nasekanou petrželku. Plátky brambor rozdělíme na talíře, přidáme porce tresky a každou porci doplníme křupavými plátky žampionů.
Poznámka k receptu
Použijte malé pevné žampiony, aby byly opravdu křupavé.
Načítám komentáře...