Treska v listovém obalu
Seznam surovin
- ryba mořská 4 kusy (bílá)
- listové těsto 400 gramů
- špenát 200 gramů (čerstvé listy)
- strouhanka 4 lžíce (jemná)
- sýr polotvrdý 100 gramů (Gouda)
- sůl
- pepř
- citron
- vejce 1 kus
- semínka dýňová
- semínka sezamová
- sůl himalájská 1 lžíce
Postup přípravy
Tresku pokapejte citronem, posypte solí, pepřem vložte na pařák a zvolna vařte v páře 10 minut.
Dobře vypraný špenát spařte vroucí vodou, nechte odkapat a vyždímejte. Listové těsto tence vyválejte, posypte strouhankou, na ni dejte špenát, posypte ho sýrem, položte na něj porci ryby, zakryjte těstem a vykrojte do tvaru ryby (nebo jiného zvířátka). Odřezky složte na sebe, vyválejte a vykrájejte kolečka. Rybu potřete vajíčkem, ozdobte kolečky, která také potřete vajíčkem, a posypte semínky a solí.
Vložte do předehřáté trouby a upečte dozlatova.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...